Thema Mexico knutselen geplaatst op 21 mei 2022

Thema Mexico knutselen

Dit Mexicaanse skelet maak je zelf met poncho en Sombrero! Leuk in het thema Mexico!


Dit is Seb Skelet. Hij ziet er normaal wat witjes uit , maar het is de zelf gemaakte “mascotte” bij de gastouderopvang van Ineke van der Linde. Dit skelet wordt voor meerdere doeleinden ingezet en nu dus voor thema Mexico.

Wil jij Seb skelet ook maken? Dat lees je hier stap voor stap -klik hier


Voor Seb het skelet is een mooie outfit gemaakt. Een heuse poncho met daarin de kleuren van Mexico verwerkt.

Al die poncho’s kenmerken zich door de bonte kleuren. Precies zoals je die van het echte Mexico kent. Een Mexicaan met een poncho is vaak een boer of een veehouder. Deze kleding was de klederdracht van de vroegere cowboys!

Foto: Pixabay David Cruz

De poncho is gemaakt van een stuk structuurbehang. Beide zijn geverfd met acrylverf. De kinderen hebben met plakkaatverf geverfd.

In het Spaans wordt een hoed met een brede rand een sombrero genoemd. De Mexicaanse sombrero is afgeleid van het Spaanse woord : Sombra. Dit betekent : schaduw. Je ziet ze van stro en vilt en ze worden doorgaans door de arbeiders gedragen tegen de hete en felle zon

Foto: Pixabay – Hans


Seb heeft een Sombrero die is gemaakt van een kartonnen Pizzabord (Lidl) en een grote milkshakebeker.

Het is geverfd mbv stukjes schuurspons. Een stukje boordelastiek zorgt ervoor dat de Sombrero ook goed gedragen kan worden.

Hier kan je goed zien hoe je met een klein stukje spons het bord in gekleurde ringen maakt!

De kinderen verven met Creall verf het bordje en de beker die er al op gelijmd staat!

Hier wordt de Sombrero creatief gedragen op de rug als die even niet op het hoofd staat!

En dan is er ook nog een kenmerkend muziekinstrument: De Maracas. In onze eigen woorden gezegd: sambaballen. Deze instrumenten worden tijdens een Mexicaans orkest ( straat orkest) erbij gebruikt voor een gezellig ritmisch geluid. Dit noemen ze een “Mariachi” orkest. Er wordt dan naast gitaar, viool, trompet en zangers gebruik gemaakt van deze ritmische sambaballen.

Foto: Pixabay Marcoreyes

Het is een leuk idee om zelf aan de slag te gaan en Sambaballen – Maracas te maken. Dat kan eenvoudig met het onderstaand filmpje van Creative Flower. Ondanks dat de taal niet te verstaan is , is het filmpje eenvoudig genoeg te volgen. Zo kan je zelf je eigen instrumentje maken. Door de grootte van de vulling te variëren, klinkt er geen sambabal hetzelfde!

In Mexico wordt er ook veel geschilderd op servies. Je kan veel soorten patroontjes tegenkomen, felle kleuren, gezichten , doodshoofden.

Foto : Pixabay Marshmallow panda

Ineke: Geprobeerd Mexicaanse schilderingen op aardewerk na te bootsen. Moet een tapas schaaltje voorstellen.

Korte uitleg: Je gebruikt hiervoor : Creall do & dry klei. Deze klei droogt aan de lucht en is met 24 uur droog. Je kan een kommetje maken door het over een bestaand kommetje te maken. ( als mal) Rol daarvoor een stuk klei plat met een kleiroller. Leg de klei om het bakje heen en snijd het op grootte. Werk het glad af met wat water en je vingers. Geef evt. een structuur aan het bakje met kleigereedschap. Is het bakje goed gedroogd? Dan kan je het gaan verven met acrylverf. Kies voor de Mexicaanse kleurtjes /patroontjes en laat je bakje goed drogen.

#themamexico #mexico #mexicaans #poncho #maracas #sambaballen #sombrero #creatief #knutselen #creall #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zaterdag 21 mei, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen