Thema Toveren en creatief met Puffy Paint geplaatst op 9 januari 2024

Thema Toveren en creatief met Puffy Paint

Thema toveren en creatief zijn met Puffy Paint!


Vandaag een leuk knutselidee ingestuurd door Juf Lien. Zij maakt met haar jonge kleuters allerlei leuke dingen. Dit keer hadden ze het thema Toveren . Dit Toveren hebben ze toegepast met kleuren. Een leuk aansluitend boek vonden ze : Heksje Mimi. Ze lazen verschillende boeken hiervan voor: “Heksje Mimi tovert taart “, “Heksje Mimi en kabouter William op school “, ” Heksje Mimi tovert iedereen in slaap ” enz..

Juf Lien had een Puffy Paint pakket gewonnen bij Crea met Kids en Collall. En ze liet zien wat zij ermee gemaakt hebben. Een heksen muts die je echt kan opzetten en toverstafjes in de vorm van een ster. De sterren hebben ze bewerkt met Puffy Paint.

Het Puffy Paint recept is als volgt:

  • 100 ml Scheerschuim ( geen scheergel maar foam)
  • 50 ml Collall witte knutsellijm
  • 20 druppels Aquatint ( gebruik pipetje)
  • Gripzak ( slagroom spuitzakken)

Wat ben je nodig voor de knutsels?

Hieronder zie je dat de Puffy Paint in een grip zak wordt gemengd door er in te kneden. Alles krijgt zo een mooi egale massa. Door de punt er van af te knippen kan je de Puffy Paint gaan aanbrengen op je papieren ster.

De ster laat je goed drogen. Je kan de sterren vastmaken met knutsellijm op een ijsstokje die je geverfd hebt. Een cadeau lintje maakt de toverstaf helemaal af!

Hieronder zie je dat een heksenmuts is gemaakt. Het bestaat uit het heksenhoed gedeelte en een papieren strook. De strook is ongeveer 10 cm hoog en qua lengte passend gemaakt op het hoofd van een kind. De strook is vastgezet met nietjes.

De heksenmuts is gemaakt met een leuke techniek. Op zilverpapier mochten de kinderen met zwarte stiften ( op waterbasis) tekenen. Hierop werd er water gesproeid. De heksenmuts werd in dit mengsel gedrukt zodat je een afdruk maakt. Je kan er als het droog is een sterretje opplakken. De heksenmuts kan je vastzetten met lijm of nietjes op de kartonnen hoofdstrook.

Hier een paar leuke shop voorbeelden van Heksje Mimi!

Hieronder nog 2 leuke knutseltips met Puffy Paint!


Gepost op: dinsdag 9 januari, 2024

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen