Vaderdag cadeau : boter-kaas en eieren met dieren stenen! geplaatst op 30 mei 2023

Vaderdag cadeau : boter-kaas en eieren met dieren stenen!

Een Vaderdag spel cadeau met geverfde steentjes om zelf te maken!


Wat een leuk zelfgemaakt cadeautje voor Vaderdag! Het is het bekende spel van boter, kaas en eieren! Drie op een rij, “kruisje” en “rondje”, het zijn verschillende namen waarbij je wint met 3 keer hetzelfde symbool/ item op een rij. Je speelt het met zijn twee├źn dus je kan ook bv. stenen gebruiken en die op 2 verschillende wijzen uitvoeren. Dat zie je in dit blog. Er is een hip legbord gemaakt waarop met stenen in bij of lieveheersbeestje het spel kan worden gespeeld. Een leuk idee om samen met je vader/ bonusvader/verzorger te spelen!

Gastouder Ineke van der Linde werkte dit verder met de kinderen uit.

Ineke vertelt: Hebben 2 driejarige meisjes zo goed als zelf gedaan. Hier en daar klein beetje begeleiding.

Hoe is het legbord gemaakt?

Ineke vertelt: Boomschijven, waarin mijn man met een bovenfrees per boomschijf 9 rondingen heeft gefreesd. Op de foto’s 1 ongelakt en 1 gelakt. Dit is de basis van het “kruisje-nulletje”-spel of “boter-kaas-eieren”-spel.

De volgende stap is mooie steentjes zoeken en er 5 geel verven en 5 rood.(Dus 10 stenen per boomschijf) Dit doen wij met Creall acrylverf. Dat hecht goed op de stenen.

Wanneer de stenen gedroogd zijn, krijgen de gele stenen zwarte strepen ( een bij) en de rode stenen zwarte stippen (een lieveheersbeestje). De rode stenen krijgen ook nog een zwart hoofdje.

Soms is er een heel klein beetje hulp nodig. Dit werk is uiteraard over meerdere dagen in meerdere stappen gemaakt. Dit vanwege de droogtijd.

Met uiterste precisie wordt door de peuters de laatste stap uitgevoerd…..

Vleugels en oogjes aanbrengen……

Et voila . ……2 prachtig uitgevoerde Vaderdag cadeautjes door 2 apetrotse peutertjes.

Handige Stenen decoreer shoptips vind je hier!

Op zoek naar meer leuke Vaderdag inspiratie knutselideetjes? Klik dan hier!

#vaderdagcadeau #vaderdag #3opeenrij #tictactoe #stenen #stenendecoreren #lieveheerbeestjesteen #bijensteen #bij #lieveheersbeestje #spelletje #spel #boomschijf #diy #creall #collall #creametkids #gastouderopvang


Gepost op: dinsdag 30 mei, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *