Valentijn hart schilderijtje met ijsstokjes geplaatst op 28 januari 2023

Valentijn hart schilderijtje met ijsstokjes

Voor Valentijn een hartje schilderijtje maken met Aquatint ecoline en ijsstokjes!


Een lief en schattig presentje voor Valentijn maak je natuurlijk zelf! Met een bekende techniek.. spatten! Met behulp van ijsstokjes en decoraties maak je er een leuk geheel van.

Wat heb je nodig?

Download hier PDF hart Template

Gemaakt door: De Knutseljuf

Print de template hart PDF uit. Bepaal de grootte van het hart en knip dit uit, dit wordt je mal.
Plak op een stuk wit knutselkarton het hart sjabloon met een dubbel rond gevouwen plakbandje. Trek bij voorkeur handschoenen aan en dompel de borstel in een potje ecoline. Begin op ongeveer 10 cm met spatraam boven het hartje . Ga met de uitgelekte borstel nu spatten door over het spatraampje te wrijven. De spatjes verschijnen.. Verdeel de spatten door te verplaatsen met het spatraam.
Gebruik rode ijsstokjes ( of verf blanke stokjes) en zet deze zoals op de foto vast op de hoeken met alleslijm. Laat even drogen.
Plak de ijsstokjes vast op de op maat gemaakte papieren hart.
Decoreer met lint, chenilledraad, en glittermix en zet vast met Collall alleslijm. Je kan er nog een touwtje achter vast zetten als ophang haakje.

Hier nog een leuke tip: een Valentijnhartje als kaartje of schilderijtje. Gemaakt met dezelfde spattechniek als je al zag in dit blog. Bekijk de foto’s hieronder maar even..

Hier heb ik het hartje uit geknipt in een rechte vorm. De buitenzijde van het gespatte hartje wordt versierd met rode knoopjes en alleslijm.
Met een vlinderpons haal uit een restje spatwerk kleine vlindertjes.
Vlindertjes opgeplakt. De buitenrand decoreer ik met rode ducttape ( Collall)

Hieronder kan je het spatraam met borstel vinden en Aquatint.

De lijm die gebruikt is voor de ijsstokjes en voor de decoratie afwerking is alleslijm van Collall. Deze lijmt plakt goed vast, wel even laten drogen. Je kan deze Alleslijm hier voordelig bestellen – klik hier

Op zoek naar nog meer leuke Valentijn inspiratie en ideetjes? Klik hier

#valentijn #valentijnknutsel #hartje #spatraam #spatten #aquatint #ecoline #creatief #ijslolliestokjes #icesticks #icecreamlollysticks


Gepost op: zaterdag 28 januari, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen