Voorjaar bloesemtakken maken geplaatst op 10 april 2024

Voorjaar bloesemtakken maken

Breng de Lente in huis met je zelfgemaakte bloesemtak!


In het voorjaar komt de natuur weer helemaal tot leven. Alles groeit en..bloeit! Zo ook de bloesem! De bloesem is een mooi gezicht van gekleurde bloemetjes. Leuk om dit met kinderen op een wandeling te bekijken en te ontdekken. Maar ook een leuk idee om zelf bloesemtakken te gaan maken. Bij de wandeling zochten de kinderen met gastouder Ineke van der Linde, hun eigen tak.

De bloesem wordt gemaakt met popcorn! Eerst even poffen in een leuk apparaat hiervoor . De popcorn ziet er wel wat uit als bloesem, dus past goed bij de creatieve opdracht!

De bloesem wordt door gastouder Ineke vastgelijmd ( lijmpistool) en daarna kunnen de kinderen aan de slag om te verven. Om de tak in te zetten worden er lange glazen aspergepotjes geverfd. De kinderen vullen ze met zand en deco en de tak wordt erin gezet.. een leuk idee voor lente decoratie of voor een cadeautje!

Kijk eens, we zien een hele mooie bloesemtak. Echt het begin van de bloei ……… en zie eens wat er daarna is ontstaan …..
Zelf een mooie tak gezocht.
Popcorn gebakken en gesmikkeld.
Door Ineke met een lijmpistool ook wat popcorn op onze gevonden takken geplakt.

Zelf de popcorn zo netjes verven dat alleen de popcorn geverfd wordt en niet de tak, zodat het een echte mooie bloesemtak wordt. Geverfd met basic colours van Creall


glazen asperge-potjes geverfd met creall pearl

Tak in potje. Vullen met potgrond en versieren met gekleurd fijn grind

Voor meer Lente inspiratie? Klik dan hier


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *