Zelf een 3D wenskaart maken geplaatst op 12 mei 2021

Zelf een 3D wenskaart maken

Wil je een lief kaartje sturen aan iemand, die je graag even wilt verrassen met je eigengemaakte kaart?


Zelf een 3D wenskaart maken

Met Kerst, verjaardagen en Valentijnsdag sturen we vaak kaartjes, maar je kunt ook gewoon een lief kaartje sturen zonder dat hier een feestdag aan vast zit. Heb je je opa en oma al een tijdje niet gezien? Mis je het oude buurmeisje heel erg of wil je je oppas bedanken? Stuur ze dan eens een lief en leuk zelfgemaakt wenskaartje op. Dat zullen ze zeker appreciëren!

Wat je nodig hebt

● Stevig papier
● Potlood
● Schaar
● Verf/pen

Aan de slag!

Stap 1: Vouw het papier door midden. Hierdoor kun je de wenskaart makkelijk open en dicht doen.

Stap 2: Teken de helft van het figuurtje die je graag op je wenskaart wilt hebben. Als voorbeeld hebben wij een wenskaart met een hart gemaakt. Wil je dit hart ook maken? Teken dan de helft van het hart op de kaart.

Stap 3: Pak vervolgens de schaar erbij en knip de helft van het hart uit. Vergeet niet een klein gedeelte over te houden die je niet knipt, anders dan krijg je het leuke 3D effect van de kaart niet.

Stap 4-5: Vouw het hartje in de juiste richting. Het hart hoor ‘uit de kaart te springen’.

Stap 6-7: Verf de wenskaart. Je mag elke kleur gebruiken die je wilt. Als voorbeeld hebben wij blauw met roze gebruikt, maar vind je paars of groen mooier dan mag dat natuurlijk ook. Heb je geen verf? Dan kun je de kaart ook inkleuren met stift of potlood.

Stap 8: Schrijf een mooie boodschap op de wenskaart en je bent klaar!

Zo makkelijk is het om deze leuke wenskaarten van Babysits te maken. En naar wie ga jij een kaartje sturen? Laat het ons weten!


Gepost op: woensdag 12 mei, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *