Bewegende kameleon met bordje knutselen geplaatst op 3 september 2021

Bewegende kameleon met bordje knutselen

Kameleons zijn bijzondere dieren die zich kunnen camoufleren.. knutsel ook een kameleon die dat ook kan!


Kameleons zijn bijzondere dieren die zich qua kleur met hun huid aanpassen aan hun omgeving. Dit doen ze om zich zo goed mogelijk te camoufleren tegen eventuele vijanden dus alleen als het diertje stress ervaart. Normaliter blijft de kameleon in zijn eigen oorspronkelijke kleur!

Ter illustratie deze foto van een prachtige gesluierde kameleon. De foto is gemaakt door: clintonwpillay  op Pixabay.

In de gastouderopvang werden ook kameleons geknutseld. Daar hebben ze het thema rondom reptielen. Er is natuurlijk eerst een introductie geweest met een leuke prentenboek waaruit werd voorgelezen.

Hieronder heb ik 3 leuke boekentips met de kameleon!

Klik hier voor dit boek
Ron Kameleon vindt het helemaal niet leuk dat alle dieren hem over het hoofd zien omdat hij steeds van kleur verandert. De dieren zouden juist graag net zo kleurrijk zijn als Ron. Dan krijgt Ron een goed idee: hij verft alle dieren in mooie kleuren. Maar zijn idee blijkt minder goed dan hij dacht…
Klik hier voor dit boek
Wist je dat kameleons de kleur van hun omgeving kunnen aannemen? Leon is een kameleon. Maar Leon is neon-oranje… altijd. Arme Leon zoekt een plek waar hij zich thuis voelt. Zal hij die vinden?
Klik hier voor dit boek
Een vrolijk zoekboek vol kleuren, cijfers en dierenvriendjes. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema. Kleine Kameleon speelt verstoppertje met zijn mama. Ze telt hardop tot tien en begint te speuren. Zoek jij mee naar Kleine Kameleon?

Voor deze kameleon knutsel heb je nodig:

  • 2 Papieren bordjes
  • Afbeelding natekenen kameleon /potlood
  • Schaar
  • Splitpen
  • Crayola verfsticks
  • Of Ses vingerverf
Klik hier voor de Crayola verfsticks
Verf zonder geknoei met de Crayola Sneldrogende Verfsticks. Deze unieke verfsticks werken op veel verschillende oppervlakken. Je hebt geen water en kwasten meer nodig! Perfect voor zowel kleine als grote verfprojecten. De zes verschillende kleuren verfsticks hebben een mooie kleurafgifte en drogen snel.

Klik hier voor de Ses vingerverf

SES vingerverf. Lekker kliederen en verven met deze leuke vingerverf set! 4 kleuren: groen, geel, rood en blauw in potjes van 150 ml. Verpakt in windowbox.

Gastouder Ineke vertelt hier hoe het gemaakt is :

Per kindje 2 kartonnen bordjes (Hema) nodig. Bij elk bordje het middelpunt zoeken d.m.v. een aantal dunne lijnen met potlood te tekenen. Je doet dit een keer of 6. Waar dan de lijnen elkaar het vaakst raken is het middelpunt. Twee lijnen is in dit geval niet genoeg. Op 1 bord teken je een kameleon. Zodanig dat deze wel 1 cm vanaf het middelpunt blijft. Op het andere bord zoek je alleen het middelpunt. Het onderste bord ga je lekker kleuren met heel veel kleurtjes. Het bovenste bord knip je te kameleon uit. Wanneer je het bord met de uitgeknipte kameleon d.m.v de splitpen bevestigd bovenop het gekleurde bord, dan kun je het bovenste bord draaien en verandert de kameleon steeds van kleur. Een leuke aanvulling voor de kleinsten, wanneer je ook een paar boekjes voorleest over de kameleon.

Op zoek naar een voorbeeld om een kameleon te tekenen? Klik dan hier

Met Crayola verfsticks
Met Ses Vingerverf

Wil je nog een leuk knutselidee met een kameleon? Klik hieronder op de foto!


Gepost op: vrijdag 3 september, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen