De wiebelbillenboogie prentenboek met olifanten knutsel en tips! geplaatst op 1 maart 2023

De wiebelbillenboogie prentenboek met olifanten knutsel en tips!

Een tof prentenboek over een olifant in combinatie met een leuke knutsel. Doe de wiebelbillenboogie dans!


Er is een leuk boek dat in de gastouderopvang bij Ineke van der Linde is voorgelezen. Rondom dit boek hebben ze allerlei activiteiten gedaan . Daarbij hebben ze ook een bezoekje gebracht in de plaatselijke bibliotheek voor een Boekstartcafé . ( meer info over het Boekstartcafé vind je hier) Daar werd het boek : De Wiebelbillenboogie van schrijver Guido van Genechten voorgelezen. Rondom dit boek had Ineke als wat diverse dingen gedaan met de kinderen. Zo waren ze meteen al goed voorbereid op het mooie verhaal en leefde het boek nog meer voor ze.

Hieronder zie je om welk boek het gaat. Er komt een toffe olifanten-knutsel aan bod die natuurlijk gemaakt kan worden met de handige stappen in dit blog. Je vindt hier ook nog wat YouTube aanvullingen met erg leuke tips bij dit boek. Kortom, een leuk boek om een thema rondom te bouwen zoals ze dat hier in de gastouderopvang gedaan hebben.

Klik hier om dit boek te bestellen in de webshop!

Als mama even weg moet, kan papa op zijn heel eigen manier voor de kinderen zorgen: ze doen de gekste dingen samen en laten zich helemaal gaan!

Dit grappige prentenboek laat zien dat papa’s net zo goed op hun kinderen kunnen passen als mama’s. (Maar wel op hun manier, natuurlijk) Voor kinderen vanaf 4 jaar én hun papa’s. Als mama even weg moet, zorgt papa voor de kinderen zoals alleen hij dat kan. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Wat zou mama daarvan vinden?

Wat heb je nodig?

  • Groot ( pizzabord) en gewoon papieren bordje
  • Flexibel afzuigkapslang ( heb je dit niet dan kan ook een grijze kous)
  • Lege rol van verpakkingstape
  • Grijze verfspray
  • Wiebeloogjes
  • Knutsellijm
  • Pen/potlood
  • Creall parelmoerverf zilver

Hoe je deze leuke Olifanten knutsel maakt, lees je onder de foto’s! Veel knutselplezier!

Het is een groot kartonnen pizzabord, 1 gewoon kartonnen bord, verven met grijs plakkaatverf of parelmoer zilververf. . Gewoon bord in 2 helften knippen. Rondingen aan de 2 helften knippen en als oren op het grote bord nieten/lijmen.
Een stuk flexibele afzuigkapslang grijs spuiten.
De binnenkant van een lege rol verpakkingstape aftekenen op het grote bord op de plek waar slurf komt.
Gat knippen in bord.
Flexibele slang om lege rol lijmen. Dit vervolgens om gat lijmen.
Kind kan nu slurf “bedienen”. Wiebelogen plakken en klaar!
De prachtige olifanten gemaakt door de kinderen!

Natuurlijk vinden de kinderen het ook erg leuk om de digitale versie van het boek hier te bekijken op You Tube. Door: D. Van Kasteel

Aanvulling op dit filmpje door Ineke van der Linde: De link van dit digitaal prentenboek is extra leuk omdat er na het boek ook vragen gesteld worden. Zie je gelijk wat ze er van opgestoken hebben!

De kinderen verven het bordje met een parelmoer kleur zilver verf van Creall.
Het digitale filmpje wordt hier aandachtig bekeken.

Op You Tube vind je een filmpje van “Marjolein Danst” . Hier doen de kinderen het bijpassende dansliedje bij het boek Wiebelbillenboogie.

Het dansje wordt aandachtig bekeken door dit meisje..
De kinderen gaan met hun zelfgemaakte olifant spelen!
In het Boekstartcafé wordt voorgelezen uit het boek . Kinderen vinden het erg leuk om te luisteren naar het mooie verhaal!
Een grappig traktatie idee van de Bibliotheek Salland. Een olifantje met een soepstengel als slurf!

Dit blad ( Ineke maakte een foto van dit blad) kregen de kinderen bij het Boekstartcafé om Olifanten Yoga mee te doen. De bedenker hiervan is Laurent de Brunhoff en hij schrijft boeken over de olifant Babar!

Hier zie je hoe de kinderen aan de slag gingen met hun Olifanten Yoga blad!

Hieronder staan 2 leuke kleurplaten van een olifant. Leuk om te gebruiken om te kleuren, verven, beplakken met propjes of stukjes grijze tekst uit een krant.

De kleurplaten zijn van Pixabay- GDJ. Ze zijn bewerkt en in een PDF gezet zodat je onder de kleurplaat de PDF link kan downloaden.

Deel je een foto van je kleur/knutselwerk?

DOWNLOAD HIER PDF KLEURPLATEN OLIFANTEN

#prentenboek #boekstart #boekstartcafé #knutselen #olifantknutsel #elephantcraft #kidscrafts #gastouderopvang #peuters #kleuters #bookishplay #kinderboek #olifantenyoga #wiebelbillenboogie #guidovangenechten #clavis #creametkids


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *