Herfst Memory kaartjes geplaatst op 15 september 2021

Herfst Memory kaartjes

Leer patronen en vormen herkennen en paartjes te maken met deze memorykaartjes in herfstsfeer!


Door De Knutseljuf Ede

Deze kaartjes met het thema Herfst kan je hier bij Crea met Kids gratis uitprinten! De blaadjes en de eekhoorns hebben verschillende printjes, dus je kan er zelf bijvoorbeeld een memoryspel van maken. Knip de 60 vierkante kaartjes uit en lamineer ze. De kaartjes kan je op verschillende manieren gebruiken:

Als memory:

🍂 Welke blaadjes hebben dezelfde print en horen bij elkaar? Leg de 30 kaartjes op de kop en zoek de blaadjes met dezelfde print bij elkaar.

🐿 Welke eekhoorns horen bij elkaar? Leg de 30 kaartjes op de kop en zoek de eekhoorns met dezelfde print bij elkaar.

🍂 🐿 Welk blaadje hoort bij welke eekhoorn? Leg de 30 kaartjes op de kop en zoek de eekhoorn en het blaadje met dezelfde print bij elkaar.

Als verzamelspel:

Van elke print zijn er 4 kaartjes. Verdeel de kaartjes over de kinderen en geef steeds een kaartje blind aan elkaar door. heb je 2 kaartjes met dezelfde print? Leg dat paartje dan open voor je neer op tafel. Degene met de meeste paartjes, wint.

Om willekeurige groepjes te maken:

1. Gebruik de kaartjes om willekeurige groepjes van 2 of misschien wel 4 kinderen te maken. Ook kan je de groep met deze kaartjes eerlijk in tweeën splitsen. Hoor je bij de blaadjes of zit jij vandaag in de eekhoorn groep?

2. Deel de kaartjes uit of ze mogen zelf een kaartje uit de stapel trekken. Laat de kinderen hun gelijken zelf bij elkaar zoeken. Leg of plak op de tafels eventueel een kopie van de kaartjes zodat ze ook hun plaatsje zelf kunnen opzoeken.

Als domino:

Maak een lange rits, alleen blaadjes mogen aan blaadjes gelegd worden en eekhoorns aan eekhoorns. Ook dezelfde patronen mogen aan dezelfde patronen. Het zou een lange rij kunnen worden!

Als sorteerspel:

Leg de grote eekhoorn (kleurplaat) en het grote herfstblad (kleurplaat) naast elkaar of hang ze op. Eventueel zou je er een rieten mandje bij kunnen zetten/hangen, waar al wat echte blaadjes en eikeltjes in zitten. Alle blaadjes moeten bij het herfstblad en alle kleine eekhoorns moeten gezellig bij de grote eekhoorn. Wie is het snelst klaar met sorteren?

Als decoratie:

Als versiering rondom het prikbord of aan/op de herfsttafel. Of maak in elk kaartje een gaatje (met perforator) en doe er een touwtje of kerstbal haakje aan. Zo kun je de herfsttakken mooi versieren!

Heb jij nog andere ideetjes?

Misschien heb je zelf ook nog wel andere leuke of handige toepassingen, dan horen wij dat graag!

Veel mooie herfstbladeren en lieve eekhoorntjes gewenst deze herfst!

Om de printables uit printen, moet je de ze eerst opslaan op je computer (met de rechtermuisknop). Daarna ga je naar de opgeslagen map (meestal de downloadmap of de fotomap) en vanuit daar kan je printen zoals je gewend bent. Vragen of suggesties? Stuur ons gerust een mailtje! Ook leuke foto’s van het gebruik van deze kaartjes zou super zijn om te ontvangen.

Het heerlijke herfstboek – Meer info
Bobbi in de herfst – Meer info
Sammie in de herfst – Meer info

Gepost op: woensdag 15 september, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Ilse Koolen
..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *