Kuikentje met veren knutselen geplaatst op 9 maart 2022

Kuikentje met veren knutselen

Maak een schattig kuikentje met veertjes!


Kuikentje met veren

Voor jonge kinderen moet een knutsel niet te moeilijk zijn. Ze hebben vaak een korte tijd van concentreren, en dan helpt het niet om veel details te moeten maken. Je kiest dus een eenvoudige kuiken vorm in dit geval. Die kunnen ze inkleuren, of je trekt ze over met een stift op geel papier. Allebeide kan. 

Sommige kinderen kunnen misschien de vorm knippen maar anders kan er ook geprikt worden met een prikmatje. Voor kinderen die het allemaal nog niet kunnen, kan je het uitknippen of prikken ook laten zitten. Ze kunnen het kuikentje dan wel kleuren!

Op het lijfje kunnen de kinderen veertjes plakken. Zo krijgt het kuiken het uiterlijk van een kuikentje en het materiaal is ook prettig om vast te houden voor de kinderen. 

Met wiebel- oogjes kan je het kuikentje nog meer sprekende oogjes geven. Het kuikentje kan opgeplakt worden op een gekleurde achtergrond. Ook leuk als je een muur wilt maken met allemaal kuikentjes!

Heel veel plezier van deze knutsel!

Klik hier om dit prentenboek te bekijken in de webshop!

Een leuk pop-up prentenboek over een kuiken is: “Karel het kuiken” Het is geschreven door Nick Denchfield.

Karel het kuiken eet veel, heel veel. En hij groeit steeds groter en groter.Hij wordt heel groot.. Maar wacht maar, tot je zijn moeder ziet! Een grappig pop-up boek over een kuiken dat door de pop-up elementen buiten proportioneel groot lijkt.

#kuikentje #kuiken #kuikens #knutselen #lente #boerderij #pasen #creatief #creametkids


Gepost op: woensdag 9 maart, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen