Maak je eigen ‘Handpop’ zónder naald & draad! geplaatst op 31 oktober 2021

Maak je eigen ‘Handpop’ zónder naald & draad!

Met een zelfgemaakte handpop kan je leuke verhaaltjes spelen. Deze kat maak je zonder naald en draad!


Handpoppen zijn leuk materiaal om mee te spelen. Maak bijvoorbeeld een handpop van een kat. Met oranje vilt heb je op deze manier net Dikkie Dik van het bekende prentenboek!

Leuk natuurlijk is dat je deze handpop kat zelf maakt. Dit kan je maken met de handige beschrijving van Juf Michelle’s tekenblok. Je hebt geen naald of draad nodig! Delen jullie met ons jullie zelfgemaakte handpoppen? Dat zou heel leuk zijn! Veel handwerk plezier!

Maak je eigen Handpop’ zónder naald & draad!

Nodig:– Vellen Vilt (of foam)- Perforator- Touw/draad/wol- Schaar- Lijm- Permanent marker (watervaste stift)

Hoe maak je dit?

1.) Pak je vel vilt erbij en vouw dubbel.

2.) Teken op de ene kant de omtrek van je ‘katten handpop’ (iets anders kan natuurlijk ook!).

3.) Knip voorzichtig uit terwijl je beide lagen vilt goed op elkaar vasthoudt. Heb je hem uitgeknipt? Kijk dan even op je ‘lelijke’ lijnen hebt staan, zo ja: keer dan je handpop binnenste buiten, dan zie je deze lijnen namelijk niet meer! 😉

4.) Leg beide ‘vormen’ goed op elkaar. Pak de perforator en maak om de 1 á 2 cm een gaatje in het vilt. Doe dit rondom de gehele handpop.

5.) Pak touw/draad/wol, trek door het gaatje in het vilt en knoop vast. Knip de overige wol af. Herhaal dit totdat alle gaatjes ‘vastgebonden’ zijn.

6.) Wil je ook een staart? Knip dan uit een apart stukje vilt een lange, dikke staart.

7.) Maak aan de bovenkant van de staart 2 gaatjes (1 is in principe ook voldoende!) en net zoveel gaatjes in de onderkant (aan de achterkant!) van je handpop.

8.) Bind de staart vast door de gaatjes van de staart over de gaatjes van aan de onderkant (en achterkant!) van de handpop te leggen en deze vast te binden met bijv. wol. Knip de restjes weg en knip de staart bij als je hem bijv. toch te groot vind.

9.) Je kan nu gaan beginnen met het versieren van je handpop: je kan hem een gezichtje geven, ogen, een mond, misschien wel strepen (is het een tijger?) en hoe ziet zijn staart er uit? Maak er wat leuks van en vooral: veel plezier! 🐅🐅🐅🐱🐱🐱P.S. Die van mij lijkt net op Dikkie Dik!

Hier wat leuke ideetjes voor als je iets met Dikkie Dik wilt combineren!

Hieronder een aantal creatieve ideetjes:

#handpop #kat #vilt #creatief #handwerken #spelen #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zondag 31 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *