Mini Loco spelend leren rekenen review geplaatst op 23 mei 2023

Mini Loco spelend leren rekenen review

Spelenderwijs leren rekenen met Loco mini en het aapje SEMSOM!


In de gastouderopvang bij Ineke van der Linde, zijn de kinderen alle dagen spelend aan het leren. Dit doen ze op verschillende manieren. Vandaag mochten de kinderen SEMSOM LOCO MINI gaan ontdekken. Het is een bekend systeem wat veel mensen wel kennen …LOCO! Door vragen op de juiste manier te beantwoorden ontstaat er uiteindelijk aan de achterzijde ( van de cijferblokjes) een kleur. En deze gekleurde blokjes vormen samen een afbeelding. Deze kan je controleren in je boekje of je dezelfde afbeelding hebt gekregen. Leuk, leerzaam en spelenderwijs leren.

Gastouder Ineke van der Linde vertelt:

Wat is deze doos enorm enthousiast door iedereen ontvangen.!!!!! Oudere kinderen in de BSO (8jr) die apetrots waren dat ze niks vergeten waren en de sommen moeiteloos konden doen. Hele jonge kinderen die ook met de blokjes en de doos wilden konden dezelfde plaatjes zoeken(soort memory) en waren ook zo blij en trots als een pauw. Een meisje van net 5 (voor wie rekenen nog een beetje moeilijk is en waarbij het met een beetje hulp van blokjes ook lukte). En bij allemaal zie je dan de spanning bij het omdraaien en de blijdschap en trots als het gelukt is. De stagiaire herkende deze materialen als level-materiaal op haar basisschool. Zodoende had iedereen er plezier aan.

Samen met het aapje Semsom leren kinderen rekenen! Spelenderwijs oefenen ze met de oefenboekjes Semsom plus- en minsommen, splitsen tot 20 en Semsom oefenen met getallen t/m 100 wat ze op school geleerd hebben. En door de kleurrijke puzzels en vrolijke illustraties wordt rekenen allesbehalve saai! Met de twee oefenboekjes en de basisdoos in dit pakket kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Ze controleren zélf of de opdrachten goed zijn gemaakt door de basisdoos om te draaien en het figuur te controleren. Oneindig veel rekenplezier met Semsom!

Semsom is dé nieuwe rekenmethode voor kinderen in groep 3 / leerjaar 1. Je kan het pakket hier bestellen -klik hier

Meisje is net 5. Net in beginstadium van rekenen.

Lezen wat er staat en zelf uitrekenen…

Dit meisje is 7 jaar en ook zo blij dat zij de pagina goed heeft gemaakt. Zo leuk dat ze zichzelf kunnen controleren. Is er 1 blokje anders, dan kun je dat nakijken en corrigeren.

Dit meisje van 3,5 had de BSO kinderen bezig gezien met het rekenspel. Ze wilde dit ook beslist doen. Dus ondanks de leeftijd heeft ze met de nodige begeleiding hier met gastouder Ineke mee gewerkt.. Een enthousiaste jonge leerling!

Ook een jongen van 10 jr nam nog even een rustig moment voor zichzelf en herkende het als zodanig ook als schoolmateriaal en had geen enkele uitleg nodig

Hieronder vind je 3 leuke ideetjes gemaakt door De Knutseljuf. Bekijk de ideetjes via de klikbare link onder de foto’s!

#review #semsom #semsonrekenmethode #loco #rekenen #rekenmethode #groep3 #leerjaar1 #spelendleren #Zwijssen #zwijssenrekenmethode #creametkids #gastouderopvang #bso #naschoolseopvang


Gepost op: dinsdag 23 mei, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen