Monsters maken met styropor en foamclay met Samenknap geplaatst op 22 augustus 2021

Monsters maken met styropor en foamclay met Samenknap

Monsters eng? Nee joh, niet als je zelf maakt met dit coole pakket van Samenknap!


Monsters zijn prachtige fantasie wezens die tot de verbeelding spreken. Maar soms lijken ze toch wel heel echt hoor! Deze  monsters die hier gemaakt zijn, lijken misschien een beetje eng..maar dat zijn ze niet hoor! Het leuke is dat je monster zo kan maken als jij dat wil. Een monster met hoorntjes, tandjes en voelhoorn? Of gekke oren , ogen of mond? Jij mag het zeggen!

In dit toffe pakket van Samenknap vind je een leuke doe doos om je helemaal mee uit leven met… monsters!!


 

Over Samenknap:

Samenknap heeft pakketten met wisselende thema’s, leuk om op ieder moment van de dag samen te maken!

Knutselen is niet alleen leuk maar ook goed voor de creatieve ontwikkeling. Kinderen worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en vindingrijk te zijn. In de meegeleverde handleiding staan leuke knutselideeën en interessante weetjes om jullie op weg te helpen. Handig om te weten: kinderen kunnen zich laten inspireren door onze voorbeelden maar ze krijgen ook de ruimte om zelf te bepalen hoe het knutselwerkje er uiteindelijk uit komt te zien.

Hier krijg je een idee van alle kinderpakketten bij Samenknap- Klik hier


Wat meteen opvalt is dat de mooie verpakking waarin de materialen binnenkomen. Alles zit uitnodigend verpakt en is met zorg samengesteld! Je vind 3 bakjes foamclay. Dit is een plakkerig materiaal met kleine witte bolletjes. Je kan er heel goed een styropor vorm mee bekleden. Die zitten ook in de doos. Een grote eivorm en een balvorm. In 3 bakjes zit Silky klei. Een zachte en lichte klei die zich goed laat bewerken. Met 2 klei gereedschapjes en de handleiding kan je zo aan de slag.

Je haalt een stukje klei uit het potje. Maak een bolletje en maak het dan zo plat mogelijk met je vingers. En dan kun je gaan bekleden! Druk de foamclay rondom de styropor vorm en druk het goed aan en verdeel het wat over de oppervlakte.

Ik heb hier 1 kleur gebruikt, maar je kan natuurlijk de beide kleuren afwisselend gebruiken. Als je ei bekleed is, ga je armen maken. Die maken met de witte silky klei. Vorm 2 armen en bekleed ze met de foamclay. Dit gaat heel makkelijk en plakt ook goed.

Hier zie je hoe je zo arm kan bekleden.

Maak van Silky klei oogjes met wit en zwart. Je kan nog accenten aanbrengen met het klei gereedschap. Je kan een mond maken met een zwart gerold stukje silky klei. Maak er witte tandjes in. Maak bolletjes met een puntje eraan. Zo kan je je monster ook stekeltjes, klauwen geven. Maak van silky klei en foamclay ook oren en voeten. Je kan het dan zo aan het monster vastzetten!


Hier bekleed je de balvorm met roze foamclay.

Bij dit monster maak ik armen die uitsteken. Het krijgt ook een gekke mond met tandjes. Hoorntjes op zijn koppie en extra grote oogjes!

Nou zeg nou zelf.. zo griezelig zijn ze niet? Of wel? Hopelijk hebben jullie genoten van dit monsterblog. Dit pakket is ook erg leuk om als cadeautje te geven of op een kinderfeestje te maken!

 

Tip: Ben jij op zoek naar meer monsters? Zoek dan hier op Crea met Kids op Monster- Monsters en je vindt nog meer toffe knutselideetjes.. veel knutselplezier alvast!


 

 


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen