Olympische spelen ringen sorteerspel geplaatst op 7 februari 2022

Olympische spelen ringen sorteerspel

Olympische winterspelen ringen zijn een leuk om te gebruiken met loose parts!


De Olympische winterspelen zijn een leuke manier om een thema in te zetten met activiteiten. De ringen vaan de Olympische spelen hebben 5 verschillende kleuren. Ze staan voor: Blauw: Symbool voor Europa. Zwart: Symbool voor Afrika. Rood: Symbool voor Amerika. Geel: Symbool voor Azie.

Afbeelding: Pixabay DavidRockDesign

Wat kun je met die Olympische gekleurde ringen doen? Je kan ze inzetten als een leuke activiteit om te leren sorteren, ordenen, kleuren herkennen/leren. Dat deed gastouder Ineke van der Linde met de kinderen.

Zelf had Ineke als een 5 tal ringen langer in haar bezit. Mocht je dit niet hebben dan kan je ook van papieren bordjes zulke ringen maken. ( verven en binnenste gedeelte verwijderen)

De eerste activiteit is er eentje die we ook wel : “Loose Parts” noemen. Met diverse losse onderdelen zoals: Knopen, pompons, dopjes, fiches, enz. kun je al volop sorteren en ordenen. ( alleen onder toezicht i.v.m het in de mond stoppen)

In een bak zitten alle losse onderdelen bij elkaar in. De kinderen leggen 1 voor 1 de onderdelen in de juiste gekleurde ring. Samen kan je de onderdelen benoemen en de kleuren. En je kan naderhand spelenderwijs alle onderdelen in elke ring gaan tellen.

Bij het volgende spel onderdeel kan je zelf een kartonnen ondergrond maken. Daarop zet je 5 geverfde kartonnen ( keukenrol/ folie rol) en die zet je vast met een lijmpistool. De kinderen kunnen dan de ring op de juiste kleur koker heen leggen.

Hieronder zijn diverse materialen waar mee je ook kan sorteren en ordenen.

De foto’s zijn aanklikbaar en leiden naar Heutink voor thuis.

Vrolijk gekleurde softrubberen activiteitenringen die gebruikt kunnen worden bijdansen, hinkelen, balanceren op het hoofd, jongleren, werpen, bouwen en nog veel meer.
Met deze knopen valt van alles te doen. Je kan ze rijgen, stapelen of sorteren per kleur. Je kan zelfs gaan tellen met de gaatjes van 1 tot en met 5. Deze pretknopen bieden diverse mogelijkheden.
Set regenboogstenen in aardetinten om te voelen, sorteren en stapelen. Voor het stimuleren van de fijne motoriek, het creatief denken en vaardigheden op het gebied van tellen en sorteren.

Leuke Wintersport ideetjes!

#olympischespelen #olympischewinterspelen #winterspelen #olympischeringen #ringen #ordenen #sorteren #kleurenleren #herkennen #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: maandag 7 februari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *