Pasen Sensory met rijst geplaatst op 6 april 2022

Pasen Sensory met rijst

Een leuk idee voor het thema Pasen is de Sensory activiteiten bak!


Je kan met jonge peuters en kleuters op diverse manieren de zintuigen prikkelen. Dit doe je om kinderen ervaringen op te laten doen. Denk eens aan een activiteitenbak. Hierin kan je verschillende materialen toevoegen die een bepaalde zintuiglijke prikkel geven.

Welke materialen zijn geschikt:

  • Zand/ steentjes
  • Water
  • Droge rijst /pasta
  • Natuurmaterialen
  • Waterbeads
  • Verf / scheerschuim /foamschuim
  • Gedroogde bonen/ mais

Wat kunnen kinderen zoal leren met een sensorische belevingsbak:

Wat heb je nodig:

  • Droge rijst
  • Een grote lage bak of een verstelbare bak

Voor deze verstelbare bak met onderstel kan je bij Heutink voor thuis kijken. Wel een investering maar je kan het voor allerlei thema’s en doeleinden inzetten. Klik hier voor meer info

Gastouder Ineke van der Linde is ook bezig gegaan met een mooie themabak met daarin gele en groene rijst. Hieronder lees je en zie je ook hoe het gemaakt is.

Rijst ( of gedroogde pasta) is gekleurd in een afsluitbaar plastic ziplock zakje. Ca 10 eetlepels rijst per keer. 1 druppel voedingskleurstof erbij. En paar druppels water. Afhankelijk van wat je wilt, felle kleurtjes of pastel, meer of minder druppels kleurvloeistof. Op bakplaat of rooster dag laten drogen!

Nadat alles goed gedroogd is, kan je het gaan gebruiken. Ineke heeft groen en geel gebruikt. Deze kleuren zijn een mooie positieve kleurprikkel voor de kinderen in het thema Pasen.

Ze heeft ter aanvulling wat materialen aangeschaft die je ook kan nalezen in het benodigdheden lijstje hierboven. Uitgangspunt hiermee is dat kinderen in de rijst kunnen scheppen, vormen kunnen vullen, en het verspreiden van de gele in de de groene rijst.

Heel voorzichtig worden er met houten lepels de nodige rijst op geschept. Dat doen de kinderen in de dopjes. Meteen een goede oefening voor de motoriek / oog-hand co├Ârdinatie!

En daar worden de eerste baantjes ook gemaakt met de vingers. Dat geeft een huidprikkeling die kinderen stimuleert verder te gaan . Je kan zo zelfs tekenen of weggetjes maken in de rijst!

De rijst is al mooi vermengd geraakt..

Speltip: Hiernaast zie je een leuke activiteit die bedacht is door: taminglittlemonster.com.

Je kunt hier de werkwijze bekijken- klik hier

Leuk speelmateriaal voor in het Paasthema!

Op zoek naar meer leuke Paasideetjes/ knutsels? Klik dan hier

Afbeelding pixabay Anncapictures

#sensory #sensorischspel #gekleurderijst #spelendleren #zintuigen #zintuigenprikkelen #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: woensdag 6 april, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *