Schaapje maken met wol geplaatst op 13 februari 2022

Schaapje maken met wol

Een schaapje met een zachte wollen vacht maak je natuurlijk zelf!


Schapen zijn leuke dieren om te maken met knutselmaterialen. Je kan ze ook maken van wol. Met een wollen pompon die je zelf kan maken. Lees hieronder hoe je een schaapje met wol maken kan. Gemaakt door gastouder Ineke van der Linde.

Wat heb je nodig:

  • Stevig wit ( melkpak dozen) karton
  • Stiften
  • Wol
  • Schaar

Hoe maak je het?

  1. Gebruik dik en stevig karton hiervoor. Een schaap met dezelfde binnenring dan de 2 andere ringen. Je kunt de ringen en daarmee ook het schaap zo groot maken als je wilt.

2. Twee kartonnen ringen op elkaar leggen. Daarom heen zoveel mogelijk wol wikkelen. Hoe dichter de binnenring, hoe voller de pompon wordt.


3. Met een schaar met fijne punt de wol doorknippen. Schaar tussen de 2 kartonnen ringen houden.

4. Wanneer je de wol hebt doorgeknipt tussen de 2 ringen MOET je eerst er een touwtje tussendoor de ringen doen zodat je alle draden hebt vastgeknoopt. Hoe langer het touw hoe makkelijker je het ook nog kunt ophangen

5. 1 Ring verwijderen. Je maakt het schaap met 2 gewone ringen. Anders zitten de kop en de poten bij het omwikkelen steeds in de weg. Je laat expres eerst 1 ring zitten. Zo hou je de pompon nog compact zodat je de ring met schaapvorm eromheen kunt doen. Je mag zelf weten of je de 2e ring laat zitten of niet. Ook mag je zelf weten of je het schaap aan 2 kanten kleurt.

Op zoek naar meer leuke schapen knutsels / activiteiten? Klik hier

Foto: Pixabay Bernswaelz

Leuke boekentips met schaapjes in het verhaal!

#schaap #schaapje #schapen #pompon #wol #lentedier #lente #creatiefmetdraad #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zondag 13 februari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *