Terug naar school! geplaatst op 17 augustus 2021

Terug naar school!

De scholen gaan weer beginnen... ben jij al voorbereid?


Voor veel kinderen is het haast weer zover..de vakantie is weer voorbij! Lekker tijd gehad voor leuke dingen en even geen schoolverplichtingen. Maar de meeste kinderen hebben er ook weer veel zin in naar school te gaan. Nieuwe juf of meester, en wellicht in een andere klas. Toch weer een hoop dingen die school gaan best spannend maken.

Om samen een goede start te maken , kan je extra aandacht besteden aan wat groepsactiviteiten. Een blockposter, doet het altijd goed bij de kinderen. Iedereen kleurt 1 A4 in , en dat vormt samen een gekleurde poster. Echt iets van de kinderen samen! Samen kleuren en daarna samen de poster in elkaar puzzelen!

 Wil je een leuk voorbeeld, klik dan hieronder voor een gave Blockposter :

Blockposter – blog klik hierNatuurlijk is het leuk om een wandkalender in de klas of opvang te hebben. Deze kan je kinderen zelf laten bewerken. De datum erin van de verjaardag en je bent helemaal bij!

Bekijk de onderstaande diy uiltjes kalender – inclusief de kleurplatenJe kan ook een vlindermuur maken, waarbij ieder kind zichzelf als een vlinder maakt. Hier zijn nog echte foto’s gebruikt, maar in het kader van de privacy kan je de gezichten zelf laten tekenen door de kinderen. In het blaadje kan je dan de geboortedatum plaatsen.

Klik hier voor de werkwijze en download plaat van de vlinder kalenderEn soms kan je een oud ideetje voor een kalender weer omzetten naar printables voor nu. De Knutseljuf had een kalender uit 1976! Trouw bewaart door haar moeder. Deze heeft de Knutseljuf nu als een printable gemaakt. Kinderen kunnen die natuurlijk inkleuren en volschrijven met de verjaardagen van klasgenootjes en de juf of meester!

Klik hier voor de kalender printablesEn op je bureau wil je natuurlijk ook graag je spulletjes op kunnen ruimen. Dat ziet er natuurlijk leuker uit als je dat zelf maakt! Kijk naar deze bureau opberg hond. Handig voor pennen, stiften enz.

Bekijk hier de werkwijze en vind het patroon voor de opberg hondWil je op je bureau graag : een pennenbakje en een plakbandhouder? Dan bewerk je die natuurlijk zelf! Je kan het verven of beplakken met papier ( decopatch) of je tekent er op met stiften.

Bekijk hier de plakbandhouder en pennenbakje op dienblaadje

Hier nog meer ideetjes voor op je bureau!

Ben jij op zoek naar een houten pennenbakje, plakbandhouder, pennenbakje e.d?

Klik hier op de link naar de webshop van Trixxcreatief. Bestel je daar wat met de code CREAKIDS dan ontvang je kleine verrassing bij je bestelling!Of versier je misschien wel je eigen etui? Dat kan natuurlijk ook! Deze etui is van naturel katoen. Deze kun je bewerken met textielstiften. Dit kan een afbeelding zijn die je erop tekent of je naam!

Je kan deze etui vinden in de webshop van Trixxcreatief. Klik hier voor etui

 


Nog op zoek naar een leuke woordzoeker? Klik hier voor meer keuzes!


Tot slot , mocht je graag een agenda gebruiken of een notitieboek? Daarvan kan je de omslag ook helemaal versieren naar je eigen smaak! Hieronder zie je op de 1e foto en de 3e foto bewerkt met Decopatch. Dus hippe papiertjes waarmee je het beplakt. De middelste foto is bewerkt met koud emaille.

Klik hier voor de werkwijze van deze agenda’s/ notieboek

Hier kan je een blanco notitieboek vinden bij Trixcreatief ( code: CREAKIDS) 

Uitgelichte foto – Pixabay: AzamKamolov 

#school #backtoschool #kalender #agenda #blockposter #kleurplaat #wandkalender #bureau #accessoires #creametkids #knutseljufede #trixxcreatief


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *