Thema Brandweer: vuur maken met magic paint geplaatst op 10 april 2021

Thema Brandweer: vuur maken met magic paint

Thema brandweer is erg leuk om bv. vuur te maken met verftechnieken!


Thema de Brandweer is een gewild thema om met kinderen te behandelen. Er zijn veel facetten die je aan bod kan laten komen. Denk bijvoorbeeld aan het werk van de brandweer, de soorten hulp die ze verlenen, wat  dragen ze om veilig te werken enz. Daarnaast is het natuurlijk erg fijn om voor te lezen aan de kinderen hierover of ze zelf een mooi boek hierover laten lezen. Soms is het ook mogelijk om een brandweerkazerne in de omgeving te bezoeken. In andere gevallen geeft de Brandweer ook wel eens een gastles op bijvoorbeeld school.

Het leuke van creativiteit is dat je kinderen kunt stimuleren meer beleving te krijgen bij het onderwerp. Het onderwerp “brand” is natuurlijk erg fascinerend en eng tegelijk. Wat moet je wel doen en wat niet als er brand is? En hoe ziet een brand er uit? Dat kunnen kinderen met deze opdracht gaan uitwerken.

Creatief met de kleuren die je in een vuur ziet en je eigen improvisatie doen . Door gebruik te maken van kleuren en een stukje verf gereedschap kan je spelen met de kleuren. Geen verfwerk wordt zo het zelfde en de kinderen kunnen hierbij nog een echte brandweer in kleuren. Maar ze mogen natuurlijk ook zichzelf tekenen en kleuren als brandweer.. dat is ook een extra creatieve uitdaging! Lees je mee hoe je dit maakt?

#brandweer #beroep #beroepen

Werkwijze “vuur”maken verftechniek


Gepost op: zaterdag 10 april, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen