Vosje knutselen / activiteiten geplaatst op 25 januari 2024

Vosje knutselen / activiteiten

Van alles over de vos om te knutselen!


In de week van de Nationale Voorleesdagen is er een mooi boek dat centraal staat. Een prentenboek waarin een vos onder andere van alles beleeft. Bekijk hieronder het boek…

Hier is het mooie prentenboek : Help! Een verrassing! Geschreven door Miriam Bosklik hier om dit boek te bekijken in de webshop!

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Iedere spread lijkt wel een poster. De kleuren spatten van de bladzijden, net als de vriendschap tussen August en Suus. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt. PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2024 met voorleesknuffel!

In de gastouderopvang van Ineke van der Linde zijn ze hier al volop mee aan de slag. Naast voorlezen wordt er ook geknutseld. En daar zijn leuke ideetjes die je kan doen. Lees je mee?

Van een papieren bordje wordt een vossenkop geknutseld. Het bordje wordt geverfd ( met Creall plakkaatverf)

Het bordje wordt gevouwen naar een punt. Dit geeft de vorm van de vossenkop. Met ( Playcoll Collall ) lijm worden oren vastgeplakt. ( uitgeknipt uit bruin papier) Een pompon is de neus van de vos en niet te vergeten 2 oogjes op de vossenkop!

Deze kinderen mogen de vosjes afbeeldingen van klein naar groot op een vel gaan plakken ( Dreumeslijm / Playcoll Collall)

Deze vosjes kan je van klein naar groot op volgorde leggen of plakken. Deze afbeelding werd gevonden op Pinterest. ( opslaan-printen – plakken / knippen of juist lamineren en knippen)

Klik hier om deze afbeelding te kunnen gebruiken

Er wordt ook een liggend vosje geknutseld van een papieren bordje. De kinderen verven met plakkaatverf ( Creall) het vosje, die in onderdelen is geknipt .

Hieronder zie je het vossenlijf, kop, staart en oortjes!

Wiebeloogjes worden erop gezet met lijm. En een pompon als vossenneus!

Deze leuke puzzelactiviteit werd gevonden op Pinterest. Opgeslagen- geprint en gelamineerd en geknipt en puzzelen maar!

Je vind deze puzzel afbeelding hier -klik hier

Hieronder vind je nog 9 leuke ideetjes om te knutselen in het Vos -thema!


Gepost op: donderdag 25 januari, 2024

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

1 reactie

 1. janssens wendy

  7 februari 2024 at 11:07

  Dag Mirelle,
  ik wou iets afdrukken van jullie , maar krijg ineens een foutmelding.
  de server retourneerde een 500 internal server error.
  ik wou vragen of jij de vossenyoga in pdf kon doorsturen ; hopelijk kan jij mijn probleem oplossen. dank u.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen