Vos gaat uit rijden activiteit geplaatst op 30 januari 2022

Vos gaat uit rijden activiteit

Vos gaat een stukje rijden..ga je mee?


Er is een heel leuk prentenboek over een Vos die een stukje gaat rijden. Onderweg stappen ongemerkt allerlei passagiers in . Bij dit mooie prentenboek heeft gastouder Ineke van der Linde een passende interactieve activiteit gemaakt..

Over welk boek gaat het?


Vos gaat een stukje rijden (Susanne Strasser/Hoogland & Van Klaveren)

Klik hier om dit boek te bekijken in de webshop!

Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen – spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever … Een vrolijk voorleesverhaal voor kleine coureurs.

Iedere keer komt er een nieuw diertje bij, die dan ongemerkt meerijdt. Wat een superleuk voorleesboek voor peuters en kleuters!

Rondom dit boek gaat ook gastouder Ineke van der Linde met de kinderen aan de slag. Ze maakt een leuke poster voor aan de muur die laat zien hoe vos erbij zit in zijn rode karretje.

Het eerste wat er gedaan moet worden is een karretje maken voor de Vos. Dit kan natuurlijk prima met een kartonnen doos. Die wordt door de kinderen zelf geverfd zodat het een cool karretje gaat worden!

De doos is geverfd maar nog niet klaar! Er komen wielen op ( wit rond karton) en niet te vergeten een stuur. Dit is een groter wit rondje. Op het stuur voor de complete look een dop als claxon.

En in de opvang zijn al veel dieren aanwezig die prima bij dit verhaal aansluiten.. Zie daar de vos achter het stuur.. en zie wie er allemaal volgen?

Natuurlijk houdt vos van gezelschap. Dus een kindje ook bij de vos in het karretje ( doos) En ondertussen genieten van het verhaal. En steeds komt er gezellig een knuffel bij het kindje en vos zitten.. net als in het echte verhaal.. hoe gezellig is dat? Samen wordt het verhaal zo interactief beleefd.. een echt succes!

Wil je nog een leuke activiteit bij dit doen? Bekijk dan hier eens het idee van De Knutseljuf Ede

Daarnaast een zoekplaat waar je samen op zoek gaat met Vos die downloadbaar is op de site van Nationale Voorleesdagen.

Wil nog een prentenboek bekijken? Dan zijn de onderstaande 2 leuke bijdrages een aanrader. Deze passen bij het boek: Maar “eerst vang ik een monster” Klik op de linken onder de foto’s!

#vosgaateenstukjerijden #vos #rijden #voorleesdagen #nationalevoorleesdagen #lezenisleuk #interactieflezen #interactief #creametkids


Gepost op: zondag 30 januari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *