Walvis bewerken met Collall Koud Emaille geplaatst op 23 mei 2022

Walvis bewerken met Collall Koud Emaille

Ben jij al eens creatief geweest met Koud Emaille? Het is echt heel leuk voor kinderen om mee te werken. Maak eens een walvis!


Met Collall Koud Emaille kan je de leukste dingen maken. En het is voor kinderen ook erg leuk om te ontdekken hoe zelf leuke creaties kunnen maken. Je brengt het direct vanuit een doseerflesje aan. Daarmee kun je gericht de kleur aanbrengen waar je wil. Een luchtbelletje prik je gewoon uit je werk weg met een speld / naald. Met een cocktailprikker kan je ook in de aangebrachte koud emaille streepjes, patronen maken. Groot voordeel is dat je dus kleuren kan marmeren maar je vermengt ze dus niet als kleur. Dat geeft een mooi effect.

Je kan i.p.v. marmeren ook een oppervlakte inkleuren naar je eigen smaak. Dan kun je ook allerlei streepjes, rondjes e.d. er in verwerken. Onderstaand zie je een walvis die op deze wijze is ingevuld met koud emaille.

Voor extra accenten is er ook Collall 3D liner gebruikt. Dit is een wat dikkere substantie en het bolt iets op. Dit geeft een extra afwerking en 3D effect aan je gemaakte werk. Ook dit zit in een handige doseerflacon.

Hier kan je alle kleuren van Collall Koud Emaille bestellen. Gebruik de code: CREAKIDS en ontvang een gratis verrassing bij je bestelling. Klik hier

Ik kocht bij de Wibra dit leuke houten walvisje. Er zijn ook andere figuren verkrijgbaar. Hierop ging ik met 3 kleuren Collall Koud Emaille aan de slag.

Begin aan de kant van bv. de kop. Breng vanuit de doseerfles de koud emaille aan. Je zult zien dat het wat uitvloeit, maar dat is niet erg. Het is spelen met dit materiaal en het gaat er om dat je zelf je eigen fantasie hierin verwerkt.

Wissel de kleurtjes af en probeer strepen te maken, rondjes etc. Druk niet te hard op het flesje, anders komt er wat teveel uit. Werk deel voor deel de walvis met de emaille in.

Ben je tevreden over het inkleurwerk van je walvis? Laat het dan vooral een dagje drogen. Je zult zien dat het emaille zelfs als het droog is nog mooi glanst!

Bewerk nu de walvis met Colorall 3D liner. Dit is een watervaste acrylverf die niet uitzakt, een beetje bollend blijft staan. Ideaal om wat reliëf, diepte, accenten aan te brengen,

Je kan hier goed het opbollende effect zien. Door eerst een dikke druppel wit te doen kan je er daarna een kleine blauwe druppel op doen. Dat blijft dan er mooi op liggen en het geeft een mooi contrast. Je kan de vorm dan ook nog arceren met een dikke rand met deze 3d Liner. Ga jij ook iets maken met Koud Emaille? Heb je vragen erover, laat het dan gerust weten, ik helpt je met plezier hiermee verder!

Geen inspiratie genoeg met Koud Emaille? Hier hebben we nog meer leuke ideetjes voor je klaar gezet zodat er vast wel iets is wat jij ook wil gaan maken!

#koudemaille #collall #emaille #emailleren #creatief #kunst #marmeren #3Dliner #collorall #walvis #whale #verftechniek #art #kidsart #creametkids

Dit blog bevat een affiliatie link


Gepost op: maandag 23 mei, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *