Adventskalender maken met Decopatch geplaatst op 1 november 2021

Adventskalender maken met Decopatch

Hoeveel daagjes nog , tot dat het Kerst is? Met deze diy decoreer adventskalender maak je er zelf wat leuks van!


Kerst is een gezellige tijd van sfeer, decoraties en alles wat er nog meer bij kan horen. Om naar de Kerst toe te leven zijn adventskalender vaak erg populair. Ze tellen af begin december tot dat het Kerst is. Dit zie je meestal in de vorm van vakjes, of zakjes. Maar er zijn veel soorten mogelijkheden om deze te maken zoals jij het zelf leuk vindt! Je kan deze kalender bewerken met verf bv. met wattenstaafjes, pouring, beplakken met stof.

De onderstaande adventskalender is bewerkt met Deco patch. Dit materiaal is er in allerlei vormen en maten qua basis items. En daarnaast is er een keuze uit heel veel soorten Deco patch papier kleuren en prints. Er zijn erg leuke kerstpapiertjes. Deze laten zich geweldig leuk mixen zodat je een vrolijk bont geheel krijgt zoals de klassieke kleuren van de Kerst. Je kan de open kant van de adventskalender vakjes ook andersom doen. Plak er dan een lintje op om het laatje open te krijgen. Erg leuk dan met verf of bv. schoolbordverf. Kinderen kunnen dan een kruisje er op zetten welke dag geweest is!

Hieronder zie je de optie van de adventskalender aan de dichte zijde te bewerken met bv. schoolbordverf. Je kan ook deze zijde i.p.v. verven Decopatchen. Onderstaande foto’s dienen ter inspiratie wat je er nog meer mee zou kunnen doen.

Ter illustratie: hier zie je de achterzijde van de adventsvakjes. Die kan je dus verven met bv. schoolbordverf.
Hier zie je de geverfde vakjes aan de bovenzijde

Hier zie je effect van het verven. En daarnaast ook hoe het met papier lijkt. Hier kun je dus met een krijtstift een kruisje opzetten of wat een kind maar leuk vind om te doen. Deze voorbeelden zijn bedoeld ter inspiratie! Ik heb hier geen eindfoto van , omdat ik de keuze maakte voor Decopatch.

Wat heb je nodig?

 • Adventskalender
 • Decopatch papier
 • Decopatch lijm plus kwast
 • Viva Decor rood metallic verf plus kwast
 • Goud lint
 • Schaar
 • Goud glitter cijfers ( gekocht bij Pippoos)

Hoe maak je het?

 1. Bewerk de vakjes door stukjes papier te knippen of te scheuren. Je kan ook de maat overtrekken op papier en dan overtrekken door een vakje op het papier te leggen met een potlood
 2. Beplak de vakjes aan de voorzijde en zijkant. Knip in waar nodig om een mooie lijn er in te krijgen van de randen.
 3. Verf de adventskalender rood van binnen en aan alle zijdes en laat drogen
 4. Plak met tacky tape goud lint op het adventskastje. Eerst tacky tape op het lint en dan de plakzijde op het hout en het zit vast!
 5. Beplak de vakjes met glitter gouden cijfers

Tip: De adventskalender kan ook een ander thema krijgen zoals: sinterklaas, verjaardag, enz.

Tip: En is je adventskalender klaar? Dan kan je er wat kleine dingetjes in doen. In deze adventskalender deed ik chocolade kerstballen en chocolade kerstfiguurtjes. Veel creatief knutselplezier.

Hieronder een gaaf idee met hetzelfde adventskastje. Gemaakt door de dochter van Play at home Mom Zij verfde hier Anime op. Dit zijn een soort cartoonachtige figuren.

Met deze code : CREAKIDS ontvang je bij een bestelling van TRIXXCREATIEF een gratis verrassing!

Deze onderstaande producten zijn te bestellen in de webshop van Trixxcreatief. Ben je nog meer dingen nodig, of kom je er niet uit? Stuur dan gerust een berichtje dan help ik je graag op weg!

#adventskalender #advent #decopatch #kerst #christmas #diy #creatief #aftellen #aftelkalender #creametkids


Gepost op: maandag 1 november, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen