Benzinepomp knutselen. geplaatst op 25 juli 2022

Benzinepomp knutselen.

Kinderen rijden graag in trap autootjes. Hoe leuk is als ze dan ook zelf kunnen tanken?


Ik kwam een leuk idee tegen, enorm passend als je in het thema verkeer bezig bent. Het idee voor deze benzinepomp komt van: Juf Cora Hardam. Ze kreeg een lege doos van haar zus, en die heeft ze ingezet om een benzine pomp hiervan te maken. Het eerste project wat zij gaat doen met haar klas, is natuurlijk thema verkeer. Ze heeft als benzine slangen ,tuinslang gebruikt en tuinsproeiers eraan vast. 

Juf Cora vertelt:  Ik had de sproeiers trouwens samen voor 3 euro bij de Action. Een voor de benzine en 1 om de auto te wassen. Zit nog na te denken of ik er ook een stekker aan hang.   (voor de elektrische auto)

Het ziet er uit alsof het net echt is..dus succes is vast verzekerd!

Het is zo wie zo een enorm leuk idee, om dit bij kinderen te doen. Ze kunnen hun fantasie erin kwijt, ze kunnen oefenen met betalen ( rekenen) en leren samen met elkaar werken. Ten aanzien van de uitvoering van een benzinepomp: Er zijn vast handige klussers in je omgeving ( of jijzelf) die graag voor de kinderen zoiets zou willen maken. Veel speel-leerplezier!

Dit is de zelfgemaakte benzinepomp van Juf Cora, hij is leuk hé?

Met deze prachtige blauw-gele tankstation speelset kun je veel plezier beleven aan het tanken, wat zeker leuk zal zijn voor de kleintjes! Het speelgoed heeft licht- en geluidssignalen. Wanneer u de instructies om Engels uit te spreken aanzet, zal uw kind taalvaardigheid ontwikkelen.

Het station heeft een ingang voor creditcards, na het indrukken van een knop op het handvat worden liters geponst. Elke knop zit vol verrassingen, bezorgt uw kind plezier, de verscheidenheid aan functies houdt hem uren bezig. Klik hier om het te bekijken in de webshop!

Hieronder heb ik 6 leuke ideetjes voor je verzamelt die je ook zou kunnen maken. Onder de foto zie je een blauw linkje die aanklikbaar is voor de werkwijze!

Dit leuke idee vond ik op “Villa Speelmama” Ze maakte van een doos en een douche slang deze benzinepomp. Via de link lees je hoe!
Op parents.com is te zien dat er ook een leuke benzinepomp gemaakt kan worden van een doos. Zelfs een auto behoort tot de mogelijkheden! ( klik op blauwe link)
De vader van Colleen maakte deze mooie benzinepomp die je langer kan behouden als speelgoed. Lees het hier.
Deze moeder bedacht voor haar kind een fantasievolle oplossing als “gas” voor de auto. Lees het hier.
In deze moderne tijd wordt natuurlijk met pin betaald, zo ook bij diverse benzinepompen. Lees hier hoe zit hebben bedacht.
Eenvoudige mooie benzinepomp: Lees hier

Meer over het thema verkeer? Klik dan hier

#benzinepomp #tanken #pomp #pomstation #benzine #diesel #olie #gas #themaverkeer #verkeer #diy #creametkids


Gepost op: maandag 25 juli, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *