Hartje hanger bewerken met koud emaille geplaatst op 26 maart 2023

Hartje hanger bewerken met koud emaille

Ken je het leuke materiaal Koud Emaille al? Maak met dit leuke materiaal bv. een decoratief hartje!


Heb je al eens wat gemaakt met Collall Koud Emaille? Het is een leuke verftechniek waarbij je de kleuren van de emaille kan marmeren zonder dat het 1 kleur gaat worden. En met de glans die blijvend is, net zoals je wel ziet bij echt emaille.

Vanaf welke leeftijd is dit leuk om te doen? Je kan er vanaf 6 jaar en ouder mee creatief bezig gaan. Het kan op een houten ondergrond, of op karton, klei, gips etc.

Hoe begin je? Koud emaille zit in een handig doseerflesje. Het is er in verschillende kleurtjes. Je haalt het dopje er af en knipt een stukje van het plastic puntje af. Nu kan je aan de slag!

Is het dikke vloeistof? Het is erg vloeibaar, het loopt zo uit het flesje, dus je moet echt gedoseerd aanbrengen. Oefen eerst op een onbelangrijk stukje zodat je een beetje vertrouwd raakt met het materiaal.

Hoe marmer je? Door gebruik te maken van een aantal kleuren kan je gaan marmeren. Druppel bv. een contrasterende kleur in de verf. Je maakt dan stippen door kort een druppel te laten vallen. Deze druppels kan je met een houten cocktailprikker met elkaar verbinden. Hiervoor ga je met het stokje dwars door de druppel heen. Dit geeft een soort hartje in de verf

Kan je meer kleuren tegelijk marmeren? Druppel steeds op een plek een bepaalde kleur. Dus is de ondergrond roze, dan druppel je daarin bv. geel. Je ziet dan de druppel breder / groter worden. Ook hier druppel je dan weer in met een andere kleur bv. blauw . Je kan het dan zo laten of allemaal weer druppels aan elkaar verbinden net als de vorige manier

Kan je een afbeelding maken? Je kan een afbeelding maken, maar dan is het handig eerst een schets te maken met bv. potlood. Gedoseerd breng je dan de kleuren aan. Het materiaal wordt altijd wat breder bij het opbrengen, dus doe het in kleine stapjes.

Hoe lang blijft het vloeibaar? Je kan er lange tijd aan werken, het blijft wel even vloeibaar. Ben je klaar, zet het dan voorzichtig weg, maar beweeg het zo min mogelijk. Het materiaal kan anders gaan uitlopen.

Wat doe je aan luchtbelletjes in je werkje? Je prikt ze aan met een cocktailprikker of speld. Dan is het luchtbelletje zo weg en zie je er niks meer van!

Hoe lang moet het drogen? Minstens een dag, ook afhankelijk van de dikte van het gebruikte koud emaille. Als het droog is dan is glad en dan plakt niet meer. Je kunstwerkje is klaar!

Waar is Collall Koud Emaille te bestellen? Trixxcreatief heeft alle kleuren in de webshop. Je kan ze bv. om te starten in 3 a 4 kleuren bestellen. Collall Koud Emaille bestel je hier – klik Gebruik de code: CREAKIDS en krijg bij je bestelling een kleine verrassing!

Vragen nog? Reageer onder dit blog of stuur een mailtje aan : mirelle@creametkids.nl

Hieronder kan je zien hoe ik een triplex hartje bewerkt heb met Collall Koud Emaille…

Het hartje is van dun triplex hout met een lijstje erom heen
Deze 4 kleuren zijn er gebruikt!
Eerst de binnenrand dik opzetten met roze koud emaille.
Laagje voor laagje de kleuren om en om opbouwen!
Witte stippen druppelen in de gekleurde banen
Met cocktailprikker de stippen verbinden ( in het midden van de stip)
Zo ziet het er dan uit!
Ook stipjes op de andere banen..
En de druppel in druppel methode. Hier ontstaan dan meer kleurscharkeringen.
Het eindresultaat!

Hieronder hebben we wat leuke ideetjes verzameld voor het werken met Koud Emaille.

Onder elke foto vind je een blauwe link die aanklikbaar is.

#koudemaille #emailleren #colorall #collall #coldenamel #decoreren #verftechniek #creatief #marmeren #diy #cadeautip #creatiefzijn #kunst #moederdag #valentijnsdag #verjaardag #creametkids


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *