Pompoen beplakken met Herfst blaadjes! geplaatst op 5 oktober 2023

Pompoen beplakken met Herfst blaadjes!

Een gave Herfstactiviteit: Herfstblaadjes zoeken en op een kartonnen pompoen plakken!


Vandaag een superleuk activiteit waarbij je eerst de natuur in gaat voor het zoeken naar Herfst blaadjes! In de Herfst vallen er verschillende soorten en maten blaadjes van de bomen. Het is een prachtig kleurenpalet, en dit is ook goed toe te passen voor een knutsel.

De bedoeling is dat de gevonden blaadjes opgeplakt worden op een kartonnen pompoen. En hiervoor gebruik je geen lijm. Maar hiervoor gebruik je dubbelzijdige tape ( tapijttape) Dit kan je als je aan de slag ermee gaat, losmaken zodat kinderen de blaadjes kunnen gaan opplakken. Lekker variërend met de kleurtjes en zo maak je een mooie Herfst collage van blaadjes op een kartonnen pompoen! Bekijk hieronder foto’s vanuit de gastouderopvang van Ineke van der Linde.

Hiernaast een voorbeeld van een pompoen die ik eerder al eens maakte. Je kan deze ook bij deze knutsel wellicht gebruiken.

Pompoen met steel en bladeren – deze kun je hier als PDF downloaden.

Hieronder nog 2 leuke Pompoen boekentips!

Hier nog een paar leuke ideetjes met Pompoenen!

#pompoen #herfst #herfstactiviteit #autumn #autumncrafts #herfstblaadjes #autumleaves #herfstthema #creametkids #gastouderopvang


Gepost op: donderdag 5 oktober, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *