IJspegels speurtocht met Elsa op zoek naar de schat! geplaatst op 4 januari 2021

IJspegels speurtocht met Elsa op zoek naar de schat!

Op zoek naar een leuke Frozen activiteit? Doe een Frozen speurtocht!


Wat doe je met jonge peuters ( of kleuters) die helemaal fan zijn van Frozen? Daar doe je een leuke speurtocht mee! Het idee kreeg ik binnen van gastouder Ineke van der Linde. Wat werd er gemaakt/ gedaan?

Ineke maakte ijspegels van folie, waar je hieronder het foto met tekst stappenplan vindt. Er wordt ook een kleine schat ingepakt met bling bling steentjes. En een speciale brief van Elsa.

De speurtocht volgen de kinderen aan de hand van de ijspegels die opgehangen worden aan takken. De kinderen kunnen ze volgen en er dan afhalen. Onderweg is er een brief van Elsa bij een prachtig Elsa popje. Ze mogen dan zoeken naar de schat.

Ineke zette de speurtocht ter plekke uit, en gebruikte afleiding om de pegels onopvallend op te hangen. Naar je eigen inzicht kan je de speurtocht uitbreiden met bijvoorbeeld: beweegspelletjes, raadspelletjes, liedje enz. Zo kan je de speurtocht ook moeilijker maken!

De speurtocht is ook uitermate geschikt voor een kinderfeestje! De pegels en Elsa zijn natuurlijk ook leuke knutselactiviteiten!

Bekijk hier de gehele werkwijze en stappenplan!


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen