Maak je eigen herfst schatkist geplaatst op 17 oktober 2021

Maak je eigen herfst schatkist

Op zoek naar een schat? Zoek natuurschatten met je eigen gemaakte schatkist!


Een vorige keer maakten we uit de knutselbox een leuke spin in een web en pompoenen .Het waren 2 van de 8 knutselactiviteiten die je kan maken met een complete knutseldoos.

Vandaag gaan we een herfst schatkist maken! Niet zomaar een schatkist maar een verzameldoos voor alle natuurschatten! De bedoeling is dat je d.m.v een doos en bijbehorende plaatjes op zoek gaat in het bos. Je zoekt de natuurmaterialen in een doos tot hij helemaal compleet is.. extra leuk als je het bos in gaat en in de herfstvakantie! Wandelen is natuurlijk al fijn om te doen. Door rond te kijken en te zoeken leer je ook meer over het bos. Misschien ze ook nog wel paddenstoelen? En welke soorten bomen zie je allemaal die je kent?

Je hebt nodig:

  • Eierdoos
  • Schaar
  • Collall alleslijm

Je knipt zelf de kaartjes uit ( iets kleiner uitknippen i.v.m. bolling deksel) en plakt ze met knutsellijm ( Collall) vast aan de binnenzijde van de doos. Bovenop de deksel van de eierdoos komt het schatkist etiket. Plak het daar op vast met lijm.

En nu … het bos in en goed rondspeuren.. ga jij alle schatten vinden? Alvast veel knip en plakplezier en geniet van de verzamelactiviteit in het bos!

Helaas is deze getoonde activiteit niet meer beschikbaar op Knutselbox. Om toch een soortgelijke activiteit te kunnen doen , is er hier een Vlaamse variant van Klasse.Be :

Je download hier een PDF herfst speurtocht Je kan kinderen zelf een deksel laten versieren of voorzien van tekst. Op beplak de eierdoos met gedroogde blaadjes!

Ben je op zoek naar meer Herfst ideetjes?

Klik dan hier voor een groot overzicht van superleuke ideetjes!

#schatkist #natuurschatten #speuren #bos #herfstactiviteit #Herfstvakantie #knutselen #plakken #knippen #zoeken #knutselbox #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zondag 17 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *